Hyppää sisältöön

Kuukausikatsaus joulukuu 2020

Joulukuu oli jopa vieläkin tuottavampi kuukausi kuin mennyt marraskuu. Tämä johtui siitä, että myin voitolla olleet Eurooppalaiset arvopaperit yhdessä voitolla olleiden Australialaisten arvopaperien kanssa pois. Rahat siirsin toisella välittäjällä olevaan USA:n REITejä sisältävään salkkuuni. Salkkuni koko tämän kuun ja tämän vuoden lopussa on 85 eri yhtiön osaketta.

Pitkä matka on tultu noista päivistä, kun päätin muuttaa salkkuni arvosalkusta osinkosalkuksi enkä oikeastaan ole katunut ratkaisuani.

Vuoden viimeinen kuukausi.

Vuoden viimeinen kuukausi tuotti hyvän suhteelisen voiton. Samalla verrattaessa salkun ensimmäisen kuukauden voitto tasoon, saavutettiin ennätys: 2132% korkeampi tuotto. Eli alkukuun myyntien takia joulukuu muuttui vuoden tuottoisimmaksi kuukaudeksi. Toisaalta siinä mielessä tuo tuotto määrä on pettymys, että minun piti jakaa tuota voittoa pitkin tulevaa vuotta tasaisesti. Nyt kaikki tuli käytettyä kerralla.

Totta - olisihan voinut olla, että vuoden alussa tapahtuvan romahduksen takia olisin menettänyt tilaisuuteni. Mutta yksi ja lysti. Ei ole merkittävää mitä tulevaisuudessa tapahtuu, eikä tehtyjä tekoja kannata surra. Sijoittaminen kannattaa aina ottaa päivä kerrallaan ja katsoa, mitä vastaan tulee ennemin kuin käyttää 'jos'- sanaa.

En usko, että lähikuukaudet tulevat tuottamaan yhtä hyvää tuottoa kuin mennyt vuosi tuotti. Salkkuni on tällä hetkellä vahvasti REIT-painotteinen. Eli odotan mielenkiinnolla, miten romahtaneiden REITien kurssi tulevat käyttäytymään tulevana vuotena. Tavoitteeni on edelleen hyvä osinkotuotto ja osinkotuoton stabiloiminen tulevaisuutta silmällä pitäen. Yli 80 yhtiön salkussa osinkotuoton voi katsoa olevan jo melkoisen stabiili, mutta aina voi parantaa tilannetta jotenkin - siihen päivään asti, kun päätän lopettaa sijoittamisen ja käyttää salkkuani rahan lähteenä.

Välittäjä.

Salkkuni on jaettu tällä hetkellä kolmen välittäjän järjestelmiin. Harkinnassa on ottaa peliin myös neljäs, mutta asia on vielä harkinnassa. En oikein ole löytänyt sopivan oloista ja erityisesti turvallisen oloista välittäjää peliin. Kansainvälisiä välittäjiä on tarjolla aika paljon. Mutta jos esimerkiksi alkaisi käyttämään suoraan jotain esimerkiksi pohjois-Amerikkalaista välittäjää, niin joutuisi itse huolehtimaan rahan vaihdon, mahdollisesti selitykset paikallisille verovirannomaisille ynnä muut asiat. Joten ihan suoraan minun ei tee mieli loikata yhdenkään mielenkiintoisen ulkomaisen välittäjän rattaisiin. Ja tietenkin vielä päälle pitää varmistella, että välittäjä on oikeasti riittävän iso instanssi ja luotettava.

Muuta joulukuusta.

Joulukuussa todella saatiin lopulta aikaan jonkilainen sopimus britanian ja EU:n välille. Olin hämmentynyt suorastaan. Finanssimaailmaa sopimus ei sisältänyt, joten melkoinen joukko Lontoossa kirjaa pitäneistä yhtiöistä on joutunut hakemaan jalansijaa sieltä sun täältä eurooppaa.

Trump ei vielä tätä kirjoitettaessa ole myöntänyt tappiotaan vaaleissa. On mielenkiintoista nähdä ryhtyykö hän ehdolle neljän vuoden kuluttua. USA:n historiassa kovin moni kaveri ei ole onnistunut toista kertaa pääsemään presidentiksi, jos on ensimmäisen kauden jälkeen saanut ns. kengää. Trump on suhteellisen tyhmä miljonääri, joten voihan se olla mahdollista, että päätä hakkaavalla tyhmyydella onnistuu tuossa tempussa.

Ounastelin Koronarokotusten alkavan tammikuussa. Alkoivat jo joulukuussa - tosin aika kevyellä pohjalla. Mitään suurta historiallista ei oikeastaan tapahtunut, jos Brexitiä ei lasketa mukaan. Ensi vuonna mielenkiintoista tulee olemaan, eroaako Skotlanti Britaniasta ja liittyy EU:hun. Mitä tuo tarkoittaisi käytännössä Britanialle? Tullimuuri Skotlannin rajalla voisi olla aika murskaava juttu. Toisaalta ei Sveitsilläkään ole ollut juuri ongelmia elää keskellä EU:ta.

Ja hyvin tärkeää! olen uudelleen rakentamassa blogini rakennetta. Tämä tarkoittaa, että vanhat blogitekstit tagitetaan hiljalleen toisella tavalla ja itse blogit sijoitellaan uudella tavalla. Tämä blogi ei ole vaikeasti hallitava tietokantapohjainen sykkyrä häkkyrä vaan yksinkertaisemmin hallittava kokonaisuus, jossa palasia voi koska vain uudellen järjestää ja uudelleen organisoida ilman kummempia ongelmia. Tietenkin järjestäminen itsessään vaatii hieman työtä, mutta hiljaa hyvää tulee. ELi jos on lukinnut jonkun blogitekstini osoitteen muistiin, niin voi olla että osoite ei enää tulevaisuudessa pidä paikkaansa. Tämä on erityisesti sinulle rakas GOOGLE - indeksit pitää pian taas vaihtaa....

Tämä teksti on jo tiputettu uuteen koloon blogini maailmassa. Katsotaan, miten asiat sujuvat jatkossa.

Kommentit

Comments powered by Disqus