Hyppää sisältöön

Tammikuu 2021

Odotin tammikuulle huonompaa tulosta, jonka sain. Toki tammikuun tulos ei ollut yhtä hyvä kuin kahden aikaisemman kuukauden, joiden aikana tein melkoisia myyntioperaatioita, mutta silti tammikuu oli parempi kuin yksikään tammikuu aikaisemmin.

Tammikuu oli samalla viimeisiä kuukausia, joiden aikana vielä keräsin vuokratuloja. Olen näillä näkymin luopumassa asunto-omistuksesta ja siirtymässä kokonaisuudessaan keräämään tuottoa finanssimarkkinoilta. Mutta hypätään tammikuulle.

Tammikuun tulos.

Tammikuu tuotti 0,96% rahallisen tuoton verrattuna omistamaani rahamäärään. Tuotto koostui sekä osinkoista että osakkeiden ja rajastojen myynnistä.

Havaitsin että aktiivirahastoilla keinnottelulla voi tehdä ihan mukavaa tuottoa. Kuuden kuukauden tuottokäyräni rahastojen osalta voittaa kaikki indeksit. Vain nordic 25 pystyi kevyesti laittamaan kapoihin. S&P näytti lähinnä nukahtaneelta viivalta - Eli mitä tahansa aktiivirahastoista sanotaankaan, niin parhailla aktiivirahastoilla keinottelulla voittaa indeksirahastot mennenn tullen eivätkä puhtaat indeksitkään pysty niille kilpailemaan. Mutta tietenkin rahastoilla on keinoteltava, eli merkittävä ja lunastettava paljon tiheämmin, mitä rahastojen suosituksissa lukee.

Lisäksi menneen vuoden lopulla loin halpavälittäjälle USA:n reiteistä koostuvan indeksin, joka on ihan kiva pieni lisä osinkotuottoihin. Tuota omaa indeksiäni aion kehittää edelleen. REITit tuottavat ihan mukavasti ja hajauttamalla riittävästi selviää mahdollisista toteutuvista riskeistä, joita REITeihin pakosta liittyy.

Kokonaisuudessaan tammikuun tuotto 1751 kertaa parempi kuin mittauksen aloituskuukausi muutama vuotta sitten.

Tammikuun lopulla omistin 87 sijoitusinstrumenttia ja aion edelleen nostaa niiden määrää. Joku joskus sanoi, että suurta määrää yhtiöitä ei kykene seuraamaan. Olen eri mieltä, pitää olla melkoisen iso määrä yhtiöitä, että niiden tilasta ei olisi jonkinlaista käsitystä. Kysymys on vain keskittymisestä ja muistamisesta.

Tulevia suunnitelmia.

Tulevana vuotena aion panostaa tietenkin osinkotuottoon, mutta myös rahastotuottoon. Uskon vahvaan ajalliseen sijoittamiseen osakemarkkinoilla, joka tarkoittaa sitä, että en laita suoraan kaikkia rahojani osakkeisiin. Tulen käyttämään rahastoja varojeni säilönä, mistä hiljaa parannan sijoitusteni kokonaistuottoa.

Aion tulevana vuotena rakentaa vahvoja perustoja tulevaa eläkettäni varten. Tavoitteenani ei ole olla miljonääri - tavoitteenani on vain elää kohtalaisesti nykyisen kaltaista elämää suhteelisen pitkään. Olen laskenut, että elämäni ei tule ratkaisevasti muuttumaan, kun aikoinaan tule se hetki, kun luovun palkkatyöstäni. Se hetki ei ihan heti tule vastaan, joten aikaa on vielä rakennella.

Kommentit

Comments powered by Disqus