Hyppää sisältöön

Muutoksia salkkuun

Salkkuni on joulukuussa kokenut hieman muutoksia. Hieman hermostuin mahdollisuudesta, että salkku jäisi britanian tullimuurin taakse tulevana vuotena, mutta näillä näkymin IB on saanut järjestelmänsä valmiiksi, joten näin ei ilmeisesti ole käymässä.

Ostin joitakin Nasdaqin ja Nysen REIT yhtiöitä ja joitakin tavallisia korkeaa osingoa jakavia yhtiötä - että muutama puhdasta arvosijoituskohdetta. Tasapaino oli osinkotuotton puolella. Salkkuni koko lähenee nyt 80 osaketta ja todennäköisesti ennen tämän kuun loppua ylittää 80 osakkeen rajan. Tiettyjen riskiteorioiden mukaan tässä kohtaa tulee vastaa lähestulkoon maksimaalinen suoja riskejä vastaan. Tietenkin suojan koko riippuu myös yhtiöiden painotuksesta salkussa, eikä ainoastaan niiden määrästä.

Momentum ja osingomäärä sijoittamisen määritteenä.

Uusien yhtiöiden ostokriteinä olivat seuraavat kohdat.

  • Millainen on kurssikehitys ollut viimeisen puolen vuoden aikana?

  • Millainen on kurssikehitys ollut viimeisien viiden vuoden aikana?

  • Millainen yhtiön velkatilanne on?

  • Miten paljon yhtiö on tuottanut voittoa kuluneen vuoden aikana.

  • Millainen on yhtiö tuottohistoria yleensäkin ollut.

  • Millainen osingon kehitys yhtiöllä on ja miten paljon osingoa jaetaan.

Tavoitteni oli valita lähinnä hyvää osinkotuottoa ja tätä löytyy REIT yhtiöiden joukosta. REIT yhtiöiden indeksin kehitys on historiallisesti ollut vahvaa, joten oman pienen REIT indeksin omistaminen voi olla hyvinkin kannattavaa.

REITien vastapainoksi halusin myös ostaa muutaman yhtiön, joilla arvon kehitys on ollut hyvää ja ehkä osinkotuotto huonompaa. Yhtiöt ovat ostettu lähinnä osta ja myy periaatteella. Olen palauttanut salkkusivulleni yhtiöiden listan, koska muokkasin nopeasti listan kirjoittavan ohjelman sellaiseksi, että minun ei tarvitse ylläpitää enää kaikkia yhtiöön liittyviä tapahtumia, jotta saan listan omistuksistani esille helpolla. Painotuksia en edellenkään lisää listaan, koska niiden ylläpitäminen on turhan hankalaa. Kurssitiedon hakeminen on turhan monimutkainen operaatio, johon en halua käyttää aikaa. Toki minulla on olemassa rakenteet sen hakemiseen, mutta en aio ottaa niitä käyttöön.

Kommentit

Comments powered by Disqus