Hyppää sisältöön

Muutoksia sijoituspainotuksissa

Minulla oli suunnitelmissa sijoittaa osinkotuottoni suoraan joukkovelkakirjoihin, mutta lopulta minua alkoi mietityttämään ongelmat, jotka liittyvät joukkovelkakirjojen muuttamiseksi rahaksi. Jvk-paperien tai Bondien hinnoilla voi myös keinotella, mutta se vaatii hieman enemmän suunnitelmallisuutta ja ehkä jopa rahaakin kuin osakkeiden kohdalla.

Päädyin vaihtoehtoon joukkovelkakirjoihin sijoittaviin ETF-papereihin.

Bond-ETF-paperit tuottavat noin suurinpiirtein saman verran kuin tavalliset bonditkin, mutta ne voi muuttaa helpommin rahaksi. Lisäksi niiden ostaminen oh huomattavasti halvempaa. Lisäksi voi sijoittaa turvallisemmin korkea korkoisiin bondeihin eikä tarvitse samalla tavalla pelätä, että yritys menee nurin.

Varjopuolina ETF-sijoittamisessa on, hinnan vaihtelut. Kun joukkovelkakirjasta saa taakaisin varmasti joka pennin, niin ETF paperin hinta muodostuu instrumenttien hintojen muutoksista . Toki ETF:n volaliteetti on pientä, mutta korkojen nousulla ja laskulla on enemmän vaikutusta ETF:n rahaksi muuttamisessa kuin Bondin arvossa. Velkapaperistahan saa kaiken sijoitetun lopulta takaisin.

Otin kuitenkin riskin.

Pieniä painoistusmuutoksia.

Kyllä joukkovelkakirjojen korot ovat 30% verotuksella ja niiden korot ovat myös salkkuni osinkotavoitteen alapuolella. ETF papereilla pyrin saamaan rauhallisuutta salkkuni hinnanvaihteluihin. Pieni stabilisuus markkinoiden myllerryksessä ei ole pahitteeksi. Myin pois Qualcomin osakkeeni ja vaihdoin ne SPDR BBG 0-5 US HIGH YIELD nimiseen ETF:ään, josta saatava tuotto on korkeampi kuin Qualcomin osakkeiden tuotto sillä markkinahinnalla, jolla omistin Qualcomin osakkeita.

Jos DividenYieldin määrä laskee noin 3%:tiin markkinanhinnan nouseun seurauksena niin ehdottomasti kannattaa pohtia kannattaako sijoittaa tuotto korkeatuottoisiin Bond-papereihin vain uskoa, että osakkeen markkinahinta nousee edelleen. Vaikka luottaisi markkinahinnan nousuun tulevaisuudessa, niin on todennäköistä, että samaan tulokseen pääsee korkotuloilla jo ennen markkinahinnan nousua. Korkoa korolle ilmiö on nopeammin käytössä kuin markkinahinnan kiputtelu tarpeeksi ylös. jolloin on todennäköisempää, että korkoa korolle tuo enemmän voittoa kuin markkinahinnan nousu pitkälla aikavälillä.

Qualcomin pois myyntiä perustelen sillä, että yhtiön osakkeen hinta ei ole koskaan päässyt yli tällä hetkellä saavutetun arvon, ja Kiinan kauppasodan tilanne hivuttaa voittoa alaspäin. Toki teknologiayrityksen arvo voi nousta merkittävästi - mutta tavoitteeni ei ole saada yksittäistä suurta markkinavoittoa, vaan koko salkun tuottamaa hyvää jatkuvaa osingoa. Qualcomin markkinhinta voitto vastasi noin kymmenen vuoden osinkotuottoa, joten katsoin olevan mielekästä ottaa voitto käsiin nyt ja siirtää tuottoa tuottoisaampaan kohteeseen seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi.

Kommentit

Comments powered by Disqus