Hyppää sisältöön

Odotettu romahdus

Katselin tänään öljyn kursseja, ja ne lopultakin ovat lähteneet liukumaan alaspäin. Öljyn kysyntä on laskenut k-viruksen takia, mikä on mielenkiintoista. On erikoista, että kausi-influenssan tasoinen ellei jopa vaarattomampi tauti saa maailman ihan sekaisin. Suoranaista pelkoa ei ole, ei sen enempää kuin oli joitakin kuukausia sitten, mutta silti käyttäydytään omituisesti.

No jokatapauksessa, nyt ne piirit, jotka ovat mananeet kurssien alasmenoa, ovat vihdoin saaneet lahjansa. En ihan suoraan nielemättä usko, että romahdus on ollut k-viruksen syytä pelkästään. Voi olla että markkinoilla on ollut jonkinlainen toive kohdata romahdus. Tänään on 28.02.2020 ja pörssit ovat nyt sukeltaneet alaspäin yli viikon verran. Historiallinen fakta on, että tällaisessa tilanteessa sukellusta voi kestää hämmentävän pitkään. On jännittävää nähdä kuinka pitkään sukellus tapahtuu tällä kertaa. Joko ensi syksynä tasaantuu?

On aina välillä hyvä vähän tuulettaa ja aloittaa alusta puhtaalta pöydältä. Paitsi tietenkin me emme aloita puhtaalta pöydältä, jotka vain katsomme menoa ja otamme siitä kaiken irti, kun kerran saaa.

Tätä voi kutsua alennusmyynniksi, joka jatkuu jonkun aikaa. Eli kaikille niille, jotka olette sinisilmäisyyttäne uskoneet, että sijoittaminen on sitä, että vain odottaa kun indeksi nousee, niin nyt on maistiaisia siitä, että mitä tapahtuu, kun kurssit syöksyvät kymmeniä prosentteja alaspäin. Jos on sijoittanut osinkotuottoon, niin kurssilasku ei tarkoita kuin osakkeiden arvon laskua. Osinkotuotto ei välttämättä laske pitempään aikaan - tai ei ollenkaan, jos mitään todellista uhkaa yritysten toiminnalle pitkällä aikavälillä tule eteen. K-virus ei ole mikään uhka pitkällä aikavälillä.

Tässä kohtaa voisi antaa neuvon kysymykseen: Miten aloitan sijoittamaan?

Sijoittaminen vaatii tilin perustamista jollekin välittäjälle. Jos riskinotto ei kiinnosta, niin tilin voi avata Suomalaiselle välittäjälle. Jos laajat markkinat kiinnostavat, voi suunnata ulkomaiselle välittäjälle. Tämän jälkeen on sitten vain päätettävä, mikä on sijoitussuuntaus. Kannattaa tutkia erillaisia suuntauksia ja erillaisia välittäjiä - kun löytää mieleisensä, niin siinä se on sitten.

Periaatteessa mikään ei ole vaikeaa - mutta kaikki vieras on aina vaikeaa. Ja missään nimessä sijoittaminen ei kannata, jos se ei tunnut omalta asialta. Kannattaa ennemmin keskittyä siihen omaan asiaan kuin sijoittamiseen.

Nyt on se hetki, kun voi kerätä suurimmat voitot tulevaisuudessa. Toivottavasti.

Kommentit

Comments powered by Disqus