Hyppää sisältöön

Ostopäivä 23.07.2018

Myin Seagaten osakkeeni pois. Tulevaisuus näyttää nouseeko paperin arvostus vielä paljon saavutetuista lukemista mahdollisten uusien tallenustuotteiden avulla. Mutta saamani voitto oli 90% luokkaa ja kykenin sijoittamaan aikoinaan yhteen osakkeeseen sijoittamani varat kahteen osakkeeseen. Seagate tuotti minulle 7,5% osinkotuottoa ostomäärään verrattuna, mutta nämä uudet tuottavat minulle noin 40% parempaa tulosta. Uskoisin saavani tulevaisuudessa enemmän tuottoa osinkojen kautta, kuin pohtimalla nouseeko Seagaten kurssi vielä vai ei.

Ostamani osakkeet olivat CEF paperi ALLIANZGI CONV & INCOME II ja Reit paperi GLOBAL NET LEASE INC. Ei ole uskottavaa, että kumpikaan paperi olisi merkittävä arvotuoton antaja. Jos osinkotuotto on näillä keskimäärin 11% niin arvotuoton voi odottaa menevän jonkin verran pakkasen puolelle pitkällä aikavälillä.

Mutta riskialtiina osinkosijoittajana pidän salkkuni sijoituten rahamäärän ja salkussa olevan sijoitetun rahamäärän suhdetta tärkeämpänä kuin hetkellistä tietoa, mikä salkkuni osakkeiden sen hetkinen arvo on verrattuna niiden ostoarvoon. Koska uudelleen sijoitan saadut rahat salkkuuni salkkuni todellinen arvo on usein ihan toinen kuin suoraan oston ja nykyarvon välinen suhde.

Yleensä noin sijoitusteorioiden mukaan korkea Osinko tarkoittaa matalia tuottoja hintapuolella.

ALLIANZGI CONV & INCOME II

Yksi Allianzgi talon Closed-End-Fundeista päätyi siis salkkuuni. Minulla oli muitakin CEF:jä mietinnän alla, mutta päädyin valitsemaan tämän, koska sen NAVin kurssi heilunta oli pienintä. Lisäksi paperin historiallinen kurssi antoi kuvan kohtalaisen hyvästä salkun hoidosta. CEFithän ovat kaikki aktiivirahastoja - mielestäni salkun hoidon taso näkyy historiallisessa käyrässä tilannetajuna. Vertaamalla muita vastaavia CEFejä, niin saa jonkilaisen kuvan salkun hoidosta. Tämä paperi ei ollut teoreettisesti paras arvotuotoltaan, mutta mielestäni toisaalta vähä riskisin ja salkussa oli mukavasti myös joukkovelkakirjoja.

/galleries/ostopaiva-23072018/NCZ.png

Paperin kurssi on viime aikoina ollut aika tasaista. Näin myös pitkällä aikavälillä. Tosin CEFien kohdalla täytyy aina valmistautua nopeisiin kurssi liikkeisiin, jotka ylensä johtavat yhtä nopeisiin kurssin palautumisiin. Hyvää CEFeissä on että, ne eivät mene samalla tavalla konkursiin kuin tavalliset yhtiöt, varsinkin jos paperi ison kansainvälisen toimijan rahasto.

Huonoa papereissa on voluumin taso. CEFit käyvät markkinakurssilla, joten niissä ei ole samallaisia liikkeelle laskija ostaa ominaisuuksia kuin ETF:ssä on. Valitsin tämän paperin juuri kohtalaisen voluumin perusteella. Jos joskus on tarvetta myydä, niin voisi olla kiva myydä nopeasti eikä pitkään odottamalla.

CEF:n kotisivu löytyy täältä.

https://us.allianzgi.com/en-us/products-solutions/closed-end-funds/allianzgi-convertible-income-fund-ii-ncz

GLOBAL NET LEASE INC

REITit ovat aina mukavia sijoituskohteita. Tämä reit sijoittaa kohteisiin pitkin maailmaa, joka teki siitä mielenkiintoisen. Ehkä osto hetki olisi voinut ajoittunut jonkin aikaa aikaisemmin, mutta aina ei saa mitä pyydetään. Enkä kuitenkaan ole arvon perässä.

/galleries/ostopaiva-23072018/GNL.png

Yhtiön kotisivut löytyvät täältä:

http://globalnetlease.com/

Kun katsoo tämän yrityksen sijoituksia, niin huomaa, että yrityksellä on myös sijoituksia Suomessa.

Eli näkemykseni on tästä Retistä on positiivinen.

Kommentit

Comments powered by Disqus