Hyppää sisältöön

Ostopaiva Inga Group

/galleries/ostopaiva-27072018/inga.png

Tänään lisäsin salkkuuni pankkia nimeltä Inga Group. Tiedän kyllä, että pankin osakkeen osinkotuotto on niin matala kuin 5% tällä hetkellä. Ostin ensimmäisen erän tätä yhtiötä joskus viime vuoden syksyllä. Siihen aikaan oli tärkeätä, että voi ostaa Europpalaista yhtiötä, jolla maaliskuussa osingon maksupäivä. Nyt ostan osaketta, koska sen arvo on mukavasti laskenut ja tulevaisuudessa arvo nousee - sekä pian on taas osingon maksupäivä. Eli tämä osake tulee tuottamaan arvo voittoa osingotuoton lisäksi. Inga Group on varmaan tavallaan arvo-osake minulle, tyypille, joka ei juuri arvo-osake ajattelusta välitä.

Välillä sitä löytää itsestään omituisia piirteitä.

Kansainvälinen pankki

Inga Group on kansainvälinen pankki, joka on levittäytynyt ympäri maailmaa. Yhtiön kotisivut löytää täältä

https://www.ing.com/Home.htm

Ongelmana tässä yhtiössä on, että sillä on suhteellisen lyhyt osinkohistoria, joka tekee yrityksestä tietenkin riskialttiin osinkosijoittajan kannalta. Inga groupin luottoluokitus on kohtalainen (28.07.2018) S&P pitää paperia A- , Moody's Baa1 ja Fitch A+ luokassa. Kaikkien mielestä yhtiö on stabiili ja sillä on tulevaisuudessa ihan hyvä näkymät. No luottoluokittajat eivät koskaan ole täysin luotettavia yhtiön tilan arvioijia, mutta uskoisin yhtiön kurssin olevan silti pitkällä aika välillä nousussa.

Typerä ennuste, koska niin moni asia voi laittaa yhtiön kurssin syöksyyn.

Mutta hollantilainen Inga on valittu niinkin kaukana kuin Australiassa kymmenen vuoden parhaan brändin listalle ainakin kerran. Eli globaalisuus tuo tälle hollantilaiselle jättiläiselle elinvoimaa rutkasti lisää.

Jos jotakuta kiinnostaa, niin D-EPS Ingalla oli 1.281, tuotto osakkeelta oli 4.40 ja EV/tuotolla oli 4.43. Beta juoksee 1.17 kohdalla verrattuna Hollanin pörssiin. Eli osake on kohtalaisen herkkä indeksien liikkeelle. Kokonaisomaisuus on 8,4 miljardia josta pitkä aikaista velkaa vain 77 miljoonaa. Vierasta pääomaa on kuitenkin melko paljon 7,95 miljardia. Eli Inga Group pyörittää jonkinverran toimintaansa vieraan pääoman avulla. Eli tällaiseen pankkiin kannattaa suhtautua riskin kannalta ja muistaa, että kysymyksessä todellakin on moni kansallainen yritys.

Pankkien stressitesteissä Inga Group on ollut keskiluokkaa, eli ei parhaimistoa, mutta ei häntäpäätäkään.

Eli mielestäni kohtalaisen luotettava ostos, vaikka osinkotuotto on matala.

/galleries/ostopaiva-27072018/ingaAEB.png

Tällä hetkellä ingan kurssi on alempana kuin ensimmäisen ostohetkeni kurssi, mutta uskoisin tilanteen ajan myötä muuttuvan. Todennäköisesti ostan seuraavan kerran tätä yhtiötä talvella - tammi-helmikuussa. Ellei käy niin, että ingan kurssi kulkee niin ylös, että se joutuu myytävien paperien listalle. Tosin europpalaisista papereista on vaikeata löytää korvaavaa tuotetta, jolla on siedettävä osinko.

Mutta tulevaisuutta on turha yrittää ennustella. Hyvä niin.

Kommentit

Comments powered by Disqus