Hyppää sisältöön

Ostopaiva HITECH GROUP AUSTRALIA LIMITED

Taas joka kuukautinen ostopäivä. Osto kohdistui Australialaiseen paperiin kuten edellinenkin ostoni. Edellisen oston jälkeen minulle on selvinnyt Australian osinkoverotuksesta yksityiskohtia, jotka eivät olleet ennen tiedossani. Tiesin, että verotus muistuttaa Australiassa Suomalaista verotusta, jossa yritys hoitaa osinkoverotuksen. Mutta en tiennyt, että ellei ole tiedossa, mistä ulkopuolisesta maasta osinkokauppa suoritetaan, niin osinkovero on automaattisesti 30%. Hienoa tässä on se, että vero voi kohtalaisen vaivatoman tuntuisesti hakea takaisin Australiasta. Negatiivista noin virallisesten paperien mukaan on, että vero maksetaan ulkomaille shekin kanssa. Tässä vaiheessa kannattaa tiedostaa, kuinka kallista voi shekin lunastus Suomessa olla.

Tutustun tähän puoleen asiasta hieman paremmin mahdollisesti tulevissa postauksissa. En kuitenkaan suoraan lupaa tehdä näin.

Kun tässä vaiheessa otetaan huomioon, että tämä on viimeinen kuukausi, kun Kanadalainen Corus Entairment maksaa korkeaa osingoaan, ja ensi kuussa runsaat osingot romahtavat - niin tällä hetkellä on paitsi epäilyttävää, että saavutan 8% vuotuisen tuottotavoitteeni, että suunnitelmani jatkaa Australiaan sijoittamista.

Joudun miettimään voinko hyväksyä esimerkiksi 5% vuotuisen tuotto tavoitteen. Tosin tänä vuonna saavutetut tuotot ovan jo sitä verta isoja, että voi olla siltikin mahdollista saavuttaa tavoitteeni. Katsotaan.

Mutta asiaan.

HITECH GROUP AUSTRALIA LIMITED

Tämä Australialainen pieni yritys hoitaa lähinnä IT-alan rekrytointeja. Yritys on ollut melkoisessa nosteessa muutaman viime vuoden aikana. Tunnustan, että on hieman riskinalaista olettaa, että noste jatkuisi, mutta minä olen riskinottaja. Katsotaan mitä tapahtuu.

Tätä kirjoittaessani HI-symboolilla esiintyvän yrityksen kurssi on hurja 1.1 AUD - eli hieman alle Euron. Normaali Austraalialainen yritys.

Yrityksen nettisivut löytyvät täältä.

http://www.hitechaust.com/

Sivu muistuttaa hyvin paljon Suomalaisia vastaavia nettisivuja, paitsi ehkä sivun tunnelma vieläkin iloisempi kuin Suomalaisten vastaavien yritysten. Lisäksi sivu on parempaa tasoa kuin useimmat Australialaiset yrityste nettisivut, joka kertoo toivon mukaan rahasta.

Osingoa yritys maksaa mukavasti, noin yli 9% verran, josta kuitenkin karhutaan 30% pois. Eli osinkomäärä jäisi 6,3%, josta myöhemmin pitää maksaa hieman veroja Suomeen. Eli vaikka oikeasti ei hakisi lainkaan osingoa pois, niin voi saavuttaa puhtaana käteen verojen jälkeen 5%. Eli lopulta tämä sijoitus ei ole mitenkään paha. Voittaa verotusmäärästään huolimatta monen Suomalaisen yrityksen osinkotuoton.

Yrityksen taloudelliset arvot ovat ainakin toistaiseksi todella hyvässä kunnossa. Eli olen valintaani melko tyytyväinen.

Kommentit

Comments powered by Disqus