Hyppää sisältöön

USA/KIINA sopimus

Uhkaileminen on muuttunut politiikaksi arkipäiväiseksi touhuksi sen jälkeen, kun Donald Trump tuli presidentiksi. Mutta se ei ole uutta, sillä yksinkertaisten ja narsististen johtajien vallan käyttötapoja on aina ollut uhkaileminen ja nyrkien heiluttelu. Kun heille antaa lisää valtaa, he ovat Stalinin tai Hitlerin kaltaisia hahmoja. Mutta mitä tämän kaltaiset ihmiset vaikuttavat pörssin toimintaan? Heillä voi olla vaikutusta, mutta rahalla on ollut aina tapana tietää, milloin henkilö on todellisuudessa paperikuorta ja liimaa, eikä hänen sanoillaan oikeasti ole merkitystä. Onhan pörssi paikka, missä pelataan jatkuvasti muuttuvassa ympäristössä, missä pitää vain nähdä, koska jokin asia on relevantti ja milloin se ei ole.

/galleries/USAKIINA/TrumpinSopimus.png

Trumpin Kiinan vastatoimien allekirjoittaminen toki vaikutti hieman pörssiin. Huomasin, että Kiinan osakkeiden indeksi heilui mukavasti parempiin asemiin alkuvuoden pienen romahduksen jälkeen. Oliko oikeasti maailman parhaan poliittisen pelurin eli kiinan hallinto hykertelemässä piilossa käsiään, kun kuulivat Trumpin allekirjoituksesta. Ainakin kurssien liikahdus ylöspäin viittasi tietoisuuteen, että koko tarina toisi todennäköisesti vain enemmän tuloja kiinaan päin ja ajaisi yhdysvaltoja ahdinkoon.

Minua harmittaa, että minun oli pakko myydä pois kiinan pörssien indeksiin sitoutuneen ETF:n, koska se oli Yhdysvaltalainen ETF. En myynyt sitä koska olisi pitänyt, vaan koska uusia ei toistaiseksi pysty ostamaan EU direktiivin takia. Oikeasti epäilen, että ETF:n kurssissa ei juuri olisi tapahtunut muutosta, ja paperin vaihtaminen parempi tuottoisempaa oli varsin järkevä teko.

/galleries/USAKIINA/hangsung.png

Hang Sung indeksi ei oikeasti ole värähtänyt viime aikoina. Samaa vanhaa aaltoliikettä se on tehnyt koko joulun aikaisen ajan.

Uhkailut, poliittiset tapahtumat, jopa sodat vaikuttavat hämmentävän vähän pörssin liikkeisiin, ennen kuin ne oikeasti merkitsevät uhkaa rahan liikkeelle. Maailman suurinpien yhtiöiden ongelmat, mahdollinen lama tai todellinen monien valtioiden keskinen kauppasota voivat vaikuttaa negatiivisesti pörssiin - Mutta enemmän pörssiin vaikuttaa pankkien kaatumiset, valtioiden velkojen maksamattomuus ja rahan liikettä estävät asiat.

Todennäköisyyskauppasotapeli jatkuu edelleen ja kuivuu lopulta kasaan erään sekopäisen valtiomiehen myötä. Rahan virta on ikuista. Se on kuin energiaa, joka ohjaa palloamme. Yksi mies ei siihen juuri vaikuta - ellei ole oikeasti merkittävä mies. Donald Trump ei ole sellainen.

Eli kauppasodasta ei tullut sitä kauan toivottua Korjausliikettä, joka toisi rahasateen pienen osingonkerääjän salkkuun.

Himpskatti.

Pitää vain odottaa edelleen.

Kommentit

Comments powered by Disqus