Hyppää sisältöön

Viikko 32 2018

/galleries/viikko32-2018/viikko32.png

Kuluneella viikolla jotkut yritykset julkaisivat neljäsvuositulokset. Salkussani tapahtui muutaman sadan alas loikkaisu samalla kuin toinen yhtiö veti ylöspäin muutama sataa dollaria. Silti viikko oli hieman alaspäin suuntautuva, mutta optimistinen.

Elon Musk sai itsensä pulaan toteamalla vetävänsä Teslan pois pörssistä ja saaneensa rahat kerättyä kyseiseen tarkoitukseen. USA:n finanssivalvonta otti saman tien Muskin hampaidensa alle, sillä kyseinen toteamus oli vastoin USA:n lakia, ellei se todella myös ollut totta ja toteutettava asia. On siis kohtalaisen todennäköistä, että Tesla tullaan vetämään pois pörssistä - vähintääkin jos Musk on vaarassa joutua linnaan toteamuksensa takia.

Australiassa meni 25 miljoonan väestömäärä rikki menneellä viikolla. Maapallon väestömäärä ottaa ja kasvaa.

Turkin liira on romahtamassa kaikkia valuuttoja vastaan. Mitä tämän takia tapahtuu, sen näemme lähi kuukausina.

Kiina keskushallinto ilmoitti, että se saa pysymään yanin kurssin vakaana huolimatta USAn kanssa käytävästä kauppasodasta.

Ja intiaan rakennetaan maailman suurin ydinvoimala. Tajusin viime viikolla, että itsekin olen sijoittanut viime aikoina ydinvoiman rakentamiseen yhdysvalloissa. Ydinvoimaa siis rakennetaan yhä maailmalla, vaikka kovasti tietyt tahot väittävät, että näin ei olisi.

Minua mietityttäneet uutiset

/galleries/viikko32-2018/EUROUSD.png

Dollarin vahvistuminen oli viikon mielenkiintoisin kohta.

Ja se että Nasdaq matki samalla euron alamäkeä.

/galleries/viikko32-2018/nasdaq.png

Britanian Brexit ei juuri aiheuta huomiota muualla kuin britaniassa, jossa keskustelu rynnii vahvasti. FTSE-100 nousi viikon aikana olemattoman paljon. Mutta olennaista oli, että nousi kuitenkin vähän. Finanssipiirit varoittelevat, että britanniaan tullaan investoimaan hyvin vähän seuraavien 10 vuoden aikan. Ilmeisesti Lontoosta voisi nyt ostaa halpoja asuntoja vuokralle - eli jos omistaa rahaa tarpeeksi ja luulee olevan järkevää sijoittaa Britaniaan, niin nyt on tilaisuus.

Maailma on enemmän tai vähemmän hiljaa eteenpäin kulkeva kone, jossa napsahtaa toisella laidalla - ja kaikki yrittävät tämän jälkeen sopeutua tuohon napsahdukseen. Napsahdus kuuluu välillä Italiasta, välillä Kreikasta, välillä Turkista ja välillä Britaniasta. Ja yllättävä napsahdus voi kuulua ihan uskomattomasta paikasta seuraavaksi.

Kaiken keskellä kuitenkin pörssi kulkee omaa rytmiään - vaikka kuinka ennustellaan pahaa - ja viimeisimmässä lukemassani finassialan lehdessä jälleen kerran maalataan romahtavista markkinoista kuvia seinälle - niin pörssi kulkee silti aivan tasaisesti omaan suuntaansa hetkahtamatta kovin paljon ns. katastrofeista. Media rakastaa katastrofeja ja mielellään luo niitä, jos niitä ei ole. Onko se populismia?

Mutta olen oppinut jotain tänä keväänä. Europassa kannattaa veikata vain selkeitä voittajia, mutta missä selkeät voittajat ovat? Ehkä syksyn aikana nähdään.

Oma salkkuni

/galleries/viikko32-2018/vk32Kurssi.png

Viikko sujui aika nollatuloksella. Jotain meni alas ja jotain kulki ylös. Huomasin, että coca-cola oli tuottanut voittoa minulle 0,19% verran. Coca-cola on kulkenut vaihteeksi ylöspäin pitkän laskukauden jälkeen. Ehkä lämmin kesä on parantanut myyntiä.

Oma salkkuni seuraili tällä viikolla omaa vertailuindeksiäni.

/galleries/viikko32-2018/vertailuviikko32.png

Ja vertailuluvutkin olivat aika lailla samoilla urilla indeksin kanssa, vain hieman paremmat.

/galleries/viikko32-2018/vertailuluvut.png

Yhden pikkuisen osingon sain viikon puolellessa välissä, joka hyvin aloitti uuden uudelleensijoitus osakkeen ostoprojektin.

Olen suunnitellut seuraavan Australialaisen osakkeen ostoa. Vaikka en näe IT-yrityksiä hyvinä sijoituskohteina, niin olen nyt taipuvainen ostamaan DWS LTD nimistä yritystä. Ostokilpailussa on IT-tuotteita myyvä jakeluketju DICKER DATA LTD, jonka kurssikehitys on parempi kuin DWS:n. Ratkaiseva tekinä on osinko. DWS:n osinko on ollut vakaampaa kuin kilpailija. Lisäksi Dicker Datan voluumi on melko matala. Dickerin kurssikehitys on ollut kasvavaa jo muutaman vuoden, mutta matalan voluumin osakkeet voivat yllättää koska vain. En kuitenkaan täysin ole päättänyt asiaa, joten voi olla että kurssikehitys lopulta voittaa osinkomäärän. En tiedä vielä, mutta voi olla että päädyn DWS:ään.

Kommentit

Comments powered by Disqus