Hyppää sisältöön

viikko 34 2018

Tällä viikolla perehdyin hieman Australian lähdeverojärjestelmään, josta kirjoitin pienen postauksen.

Viikon ajatus, jota olen erillaisissa muodoissa ennenkin pyörittänyt, on seuraava:

Mikäli kaikki osaisivat hinnoitella osakkeiden arvoa oikein, niin hintaheiluntaa ei olisi, eikä volaliteettiä. Koko sijoittaminen siis perustuu puhtaasti siihen, että ihmiset eivät tiedä, mikä arvoinen jokin asia on. Toisaalta voi kysyä, mikä voisikaan olla sellaisen asia arvo, jolla oikeasti ei ole mitään sidosta mihinkään muuhun kuin ajatteluun. :)

Olen hieman ollut väsähtänyt viime aikoina, joka näkyy siinä, että en ole jaksanut rakentaa visuaalista puolta edes sen vähän edestä, jota olen toisinaan tehnyt. Tämän viikon katsaus jää näin ollen hieman mielikuvituksettomaksi.

Pörssit

Nasdaq, USA kulki yli 1% voitoon tällä viikolla. Samaan aikaan DAX30, Saksassa ja TSX, Kanadassa pysyivät paikoillaan. Lontoon pörssi oli Brexit ongelmisa huolimatta pienoisessa nousussa. Jotenkin voi alkaa epäilemään, että Britaniassa uskotaan vahvasti kaiken menevän ennemmin hyvin kuin huonosti. Tosi koko kuukauden tasolla Britanian FTSE 100 on ollut melkoisessa laskussa, kuten myös Punta on laskussa. Pian Punta ja Euro ovat tätä vauhtia saman arvoiset. Veikkaisin kuitenkin että Punta sukeltaa Euron alle.

Myös Australian pörssi on ollut tällä viikolla alamaissa.

Summana voisi todeta, että Nasdaq on voitoisa.

Palaan näihin asioihin enemmän kuukausikatsauksessani myöhemmin.

Oma Salkkuni

Oma salkkuni oli tällä viikolla katastrofaalinen. Hieman liioitellen. Viikon lopussa salkkuni oli syöksynyt alas 2.21%. Syynä on aika pitkälti ollut hyvin tasainen viikko, jonka keskellä Kanadalaisten paperien kurssit ovat menneet alaspäin. Mutta näitä tulee ja menee. Välillä salkku kulkee ylöspäin ja välillä alas.

Tällä viikolla on menty alaspäin. Välillä ihan vähän ja välillä reippain harppauksin. Mutta tämä merkitsee, että että tulevaisuudessa voi laittaa rahaa halvempiin osakkeisiin, saadan enemmän osingoa ja olla optimistinen.

Kommentit

Comments powered by Disqus