Hyppää sisältöön

Viikko marraskuussa

Marraskuu käy loppuaan. On tulossa kaikkien aikojen tuottoisin kuukausi ja kieltämättä myös melko tuottoisa vuosi. Alku kesästä myin tyhjäksi erään salkkuni, jota tässä blogissa ei ole kuvattu - tuon salkun tuotot yhdistettynä tämän salkun tuottoihin nostavat vuoden tuoton uudelle tasolle. Samoin tietenkin joudun maksamaan tulevana vuotena ylimääräistä veroa jonkin verran.

Marraskuussa koettua.

Marraskuussa kävi selväksi, että Donald Trum ei jatka yhdysvaltojen presidenttinä. Mutta Donald Trum ei myöskään haluaisi saada kenkää hommistaan. Nyt on siinä mielessä jännittävää aikaa, että Trump yrittää kieroudella pitää asemaansa, mikä valitettavasti ei ole demokraattisessa maassa mahdollista. Viimeisin Michiganin äänituloksen mitätöimisyritys kiristämällä Michiganin hallinnon rebublikaanivaltuutettuja epäonnistui.

Tulevat viikot olivat selvästi mielenkiintoisia ja niitä oli syytä odottaa.

Pohjois-Amerikan ja Australian pörsseissä alkoi marraskuussa melkoinen nousukausi ilmiö. Eurooppa ei jakanut samaa voimaa kuin muu maaima, vaikka pientä yritystä Euroopan tärkeimmissä pörsseissä olikin. Oma salkkuni arvo nousi melkoisesti ja kieltämättä marraskuu oli muuttunut vuoden 2020 tuottoisimmaksi kuuksi. Opin tosiseikan, että koskaan ei kannata uskoa minkään yhtiön osakkeen olevat toivoton, vaikka osakkeen arvo olisi laskenut vaikka 80% jossain vaiheessa. Menneen vuoden aikana olen nähnyt monen syöksykierrettä tehneen yhtiön nousevan tuhkistaan.

Kysymyksiä.

Marraskuun pohdinnan aiheena on ollut, miten sijoittaa uudelleen parempaan osinkotuottoon varojaan tulevana joulukuuna, kun edelleen tuottoisa nousukausi jatkuu. ETF vai uusia yhtiöitä lisää salkkuun? Mikä olisi viisain ratkaisu, kun Euroopan pörssissä olevat yhtiöt eivät ole kovin mairittelivia osingon jakajia pohjois-Amerikkaan verrattuna. Mietin jo vakavasti että aloitan sijoittamisen Singaboren pörssimarkkinoille ja alkaisin katsomaan, mitä tarjottavaa aasian markkinoilla on. Singabore ei muistaakseni ota lähdeveroa osingoista, mutta toisaalta osinkotuotto kyseisillä markkinoilla ei välttämättä ole suuri.

Osinkostrategian tehostaminen.

Tulevina päivinä on todennäköisesti mietittävä, miten tehostan osinkostrategiaani, sillä on selvää, että korona kausi tulee laskemaan joidenkin yhtiöiden osinkotuottoja. Onko viisainta hajauttaa voimakkaammin esimerkiksi REIT yhtiöihin ja varmistaa osingon maksun tasaisuus ja turvallisuus tilanteessa, jossa muuta yhtiö voi laskea paljonkin osinkotuottoaan. Vai pitäisikö sijoittaa osinkoaristogratteihin ja uskoa, että ne pitävät edelleen linjansa näin koronakauden jälkeen?

No näitä kysymyksiä varmaan mietin joulukuussa.

Kommentit

Comments powered by Disqus